Praktisk, pædagogisk eller anden støtte i hjemmet jf. Barnets lov § 32, stk. 1, nr. 2

Praktisk, pædagogisk eller anden støtte i hjemmet jf. Barnets lov § 32, stk. 1, nr. 2

Hos Viften tilbyder vi praktisk, pædagogisk eller anden støtte i hjemmet efter Barnets lov § 32, stk. 1, nr. 2.


Formålet med praktisk pædagogisk støtte, er at forældrene bliver i stand til at organisere en hverdag med henblik på at få et hjem, der fungerer i forhold til at sikre barnets eller den unges trivsel.

Omdrejningspunktet for praktisk pædagogisk støtte er at sørge for trivsel hos barnet eller den unge, hvor der er fokus på at bevare familien samlet for at undgå eventuel anbringelse af barnet uden for hjemmet.

 

Praktisk pædagogisk støtte i hjemmet er en rådgivende støtte, fokuseret på handling og vil være rettet mod den enkelte udfordrende situation. Viftens medarbejdere vil være til stede i hjemmet og deltager aktivt i og udenfor hjemmet i familiens hverdag. Det vil være på tidspunkter, hvor problemer eller konflikter ofte opstår, med det formål at kunne observere, yde støtte og rådgivning i konkrete situationer, hvor der er behov for at støtte familien i at komme ud af evt. uhensigtsmæssige handlemønstre og skabe et godt samt udviklende samspil.

 

Indsatsen tilpasses løbende efter den pågældendes familie og familiens individuelle behov, hvor vores familiekonsulenter samarbejder tæt med familien og kommunen om at identificere de familiemæssige

 udfordringer.

Praktisk, pædagogisk støtte hos Viften kan kombineres med eller bruges i stedet for familiebehandling.

Læs eventuelt mere om familiebehandling hos Viften.

Skulle du have spørgsmål til praktisk pædagogisk støtte hos Viften, kan du kontakte os.