Kontaktperson jf. Barnets lov § 32, stk. 1, nr. 3

Hos Viften-ung hjælper vi udsatte familier med at stable en helhedsorienteret indsats på benene. Vi tilbyder § 54 støtteperson, støttet samvær, familierådgiver, familieterapeut, kontaktperson for unge m.m.

Kontaktperson jf. Barnets lov § 32, stk. 1, nr. 3

Hos Viften-ung hjælper vi udsatte familier med at stable en helhedsorienteret indsats på benene. Vi tilbyder § 54 støtteperson, støttet samvær, familierådgiver, familieterapeut, kontaktperson for unge m.m.

Viften tilbyder kontaktperson efter Barnets lov § 32, stk. 1, nr. 3.


Hos Viften ligger vi stor vægt på at sikre det rette match mellem kontaktperson og den unge. Vi har god erfaring med kontaktpersonstøtte, og det er en forudsætning for vores sociale arbejde, at vi formår at skabe et bæredygtigt match fra start. Vi anser vores rolle som kontaktperson for at være en yderst vigtig faktor i relation til den unges trivsel og udvikling. Som kontaktperson er vores fornemmeste opgave at skabe et trygt og tillidsfuldt rum, hvor den unge føler sig set, hørt og støttet. I Viften arbejder vi ud fra visionen om, at den unge oplever at have en fast og stabil person i deres netværk. Dette er en særlig vigtig værdi for Viften, da mange unge som vi arbejder med, har oplevet relationelle svigt gennem deres opvækst. Hertil kan nævnes, at vi i Viften ikke giver op på den unge, såfremt den unge kan have modstand i starten af relationen eller udviser svingende motivation undervejs. 

Hvordan arbejder Viften?

Hos Viften arbejder vi ud fra den narrative tilgang, hvilket kommer til udtryk ved, at vi i samspil med den unge forsøger at skabe en ny og mere positiv selvopfattelse. I vores arbejde møder vi ofte mange unge, som af forskellige årsager er socialt udfordret. Vi oplever de unge kan have mistet troen på sig selv, deres evner og generelt være fastlåst i en destruktiv forståelse af dem selv.

 

Derfor ligger vi i Viften særlig vægt på at støtte den enkelte unge i at forstå eget liv gennem nye og mere hensigtsmæssige identitetsfortællinger. Gennem narrative samtaler har vi fokus på den unges syn på sig selv, da dette har stor indflydelse på den unges handlemuligheder, succesoplevelser og generelle videre færden i livet. En forudsætning for dette er, at vi formår at skabe en tryg, åben og stabil relation.

Da vi ved, at det er en proces som tager tid, giver vi os derfor god tid til at arbejde med at opbygge relationen. Vi tror på, at en tillidsfuld relation skaber forandring, og at vi sammen med den unge kan støtte og udvide deres selvforståelse. Hos Viften ser vi ofte, at vores kontaktpersonstøtte bidrager til, at den unge bliver mere selvstændig og generelt oplever at få en større tro på sig selv. Dette er særligt i relation til egne evner og ressourcer. 

 

Afhængigt af hvad der giver mening for den enkelte unge, kan vores funktion som kontaktperson blandt andet indebære følgende ting:

  • Støtte op om barnet/den unges interessefelter – herunder støtte til at finde aktiviteter
  • Støtte til at hjælpe barnet/den unge med at passe og færdiggøre sin uddannelse
  • Være til stede når barnet/den unge har brug for en voksen at tale med, blive opmuntret og læsse bekymringer af
  • Støtte til at deltage i samtaler på skoler, SFO, myndighed, tandlæge, læge m.m. i det omfang det ønskes
  • Støtte unge i at afholde sig fra alkohol, euforiserende stoffer og kriminalitet.
  • Støtte og hjælp til at danne gode og hensigtsmæssige relationer og omgangskreds
  • Adfærdskorrigere uhensigtsmæssig adfærd.
  • Støtte til botræning i tilfælde hvor den unge bor alene
  • Støtte til at have kontakt til forældrene eller nærmeste omsorgsgiver