Børnefaglig undersøgelse jf. Barnets lov § 22

Hjemmeside 4

Børnefaglig undersøgelse jf. Barnets lov § 22

Hjemmeside 4

Viften tilbyder udarbejdelse af børnefaglige undersøgelser efter Barnets lov § 22.

 

Vi har god erfaring i udarbejdelse af børnefaglige undersøgelser. Det vil være uddannede socialrådgivere med erfaring inden for arbejdet med udsatte børn og unge, der udarbejder undersøgelserne.

 

Viften udarbejder de børnefaglige undersøgelser med udgangspunkt i ICS-metoden, hvis der ønskes anden metode i brug, kan det sagtens aftales.

 

Den børnefaglige undersøgelse udarbejdes altid med afsæt i socialfaglig litteratur og nyeste forskning inden for området. Undersøgelsen vil altid indeholde forældresamtale, børne/unge samtale og udtalelse fra skole eller institution, samt andre relevante udtalelser, medmindre andet er aftalt med den enkelte kommune.

Viften indgår altid en klar og detaljeret aftale med kommunen om det formelle ift. undersøgelsen, så der er en klar forventningsafstemning om undersøgelsens fokus og detaljeringsgrad.

 

I Viften har vi fokus på, at den børnefaglige undersøgelse er brugbar ift. at kunne understøtte de vurderinger og beslutninger som kommunen skal træffe. Samtidig skal undersøgelsen også være meningsfuld for barnet og familien, hvilket betyder, at Viften vægter, at den børnefaglige undersøgelse er fokuseret, sammenhængende, til at forstå, samt er baseret på, at barnet, familien og netværket er inddraget tæt i processen.


Hvis du har spørgsmål til børnefaglige undersøgelser hos Viften, er du velkommen til at kontakte os.

Hos Viften-ung hjælper vi udsatte familier med at stable en helhedsorienteret indsats på benene. Vi tilbyder § 54 støtteperson, støttet samvær, aflastning, forældrestøtte, kontaktperson for unge m.m.