Anbringelse i egen bolig jf. Barnets lov §§ 46-47

Anbringelse i egen bolig jf. Barnets lov §§ 46-47

Hvis den unge ikke har mulighed for at bo hjemme hos forældrene og er på vej til at kunne klare sig selv, kan anbringelse i egen bolig være en løsning. Det kan være, at den unge allerede har været anbragt på en institution, boet i plejefamilie eller af andre årsager ikke længere kan bo hos sine forældre.

 

Her tilbyder Viften bolig med tilknyttet kontaktperson og botræning for unge. Ved indflytning i en af vores boliger, vil der været tilknyttet en fast kontaktperson til den unge, som vil være i tæt kontakt med den unge og aflægge hjemmebesøg. Støtten vil være tilpasset efter den enkeltes behov, og vil altid være med udgangspunkt i handleplanen.

 

Botræning til unge, som er anbragt i egen bolig, vil typisk bestå i at lære den unge de praktiske ting ved at bo alene, men også at agere i en ny selvstændig verden, hvor der ikke hele tiden er voksne omkring til at hjælpe.

 

Den unge har mulighed for at kommunikere med

 sin kontaktperson døgnet rundt, hvis der skulle opstå situationer hvor der er behov for hjælp og/eller støtte.

 

Har du spørgsmål til anbringelse i egen bolig, er du velkommen til at kontakte os.

Hos Viften-ung hjælper vi udsatte familier med at stable en helhedsorienteret indsats på benene. Vi tilbyder § 54 støtteperson, støttet samvær, aflastning, forældrestøtte, kontaktperson for unge m.m.